Wij weten nu waarom


Joëlla

Ik vind deze hondenschool een echte aanrader! 
 Meer dan alleen een school die je kunstjes leren. Je leert je hond begeleiden in het leven! Alle tips die we krijgen zijn zo helpend! De manier van lesgeven is super fijn! Ik rij er graag een uur voor naar Apeldoorn! 

Judith

Jaren geleden met mijn vorige hond een fun cursus gedaan bij Je hond weet waarom. Erg leuk, iedere keer een ander spel, een blije en voldane hond na de training. Sinds vorig jaar heb ik een nieuwe hond. Ik dacht, met mijn ervaring met honden, hem wel alleen te kunnen opvoeden. Niets bleek minder waar, Mazi is een compleet andere hond dan ik gewend was. Impulsief, wild, snel afgeleid, geen rust, een enorme eigen wil. Hij dreef me soms tot wanhoop. Na mijn positieve ervaring met de fun cursus destijds dus weer bij Marloes gestart, nu met puppycursus. Door alle tips, duidelijke uitleg en oefeningen begrijpen mijn hond en ik elkaar steeds beter en langzaam komt er rust en een betere focus. Inmiddels zijn we doorgestroomd naar de vervolgcursus. Het is fijn om samen met de professionals van Je hond weet waarom aan de band met je hond te werken.
 


Hanneke 

De puppy cursus bij Hondenschool "jehondweetwaarom" is een echte aanrader! De groepen bestaan uit maximaal 5 pups, dit is heel overzichtelijk voor je pup.

 En of je voor de allereerste keer een puppy gaat opvoeden (zoals ik) of ervaren bent, je krijgt tijdens elke groepsles ook advies op maat van Ciska en Marloes. Super fijn als je net begint! 
De cursussen worden op een afgesloten, grote en veilige locatie gegeven in het schitterende Sportpark Orderbos. Nog een paar lessen en dan zit de puppy cursus erop en gaan we verder met de jonge honden cursus. Er is bij "jehondweetwaarom"altijd iets te leren 😀.

 
 

Tessa & Skye

Na een teleurstellende start bij een andere hondenschool kwam ik bij je hond weet waarom terecht. Skye is mijn eerste Border Collie en ik vind het erg fijn en belangrijk dat Marloes en Ciska ervaring hebben met deze soort honden!

 Skye vindt de cursus erg leuk, en hij pak de oefeningen snel op! Door de duidelijke uitleg en oefeningen kan ik thuis ook lekker verder trainen met Skye!

 Voor Skye is het vooral heel fijn dat alles vanuit rust gaat, en er voor elke hond echt veel aandacht is. Ook is het een mooi groot en afgesloten terrein.

 Ik zou iedereen aanraden om vooral hier met veel plezier met hun pup of hond te komen trainen

Rob  

 We zijn een aantal jaar geleden bij Marloes geweest voor 'fun trainingen' met onze border collie Sam. Spelenderwijs hebben we veel geleerd over het spelen en werken met onze hond. Dat vonden we superleuk om te doen. Een aantal maanden geleden hebben onze border collie Flynn mogen verwelkomen. We hebben een plek gevonden in de puppycursus van 'je hond weet waarom'. Marloes geeft de training op een speelse en leuke manier, voor zowel eigenaar als hond. Marloes ziet als professioneel trainer wat jouw hond nodig heeft. Tegelijk heeft ze veel mensenkennis en sluit haar boodschap naadloos aan bij wat het baasje nodig heeft. Marloes geeft altijd op een positieve manier feedback en heeft veel gevoel voor humor. Ze doet dit op zo'n manier dat dit blijft hangen en je het leuk vind om te blijven oefenen in het verbeteren van de relatie met je hond.  Of je nou problemen hebt met je hond, of het gewoon nog moet leren, Marloes is super vriendelijke en weet steeds de juiste toon te treffen. 

 

 
 

Gerard & Wendy  

 Via een kennis werden we in contact gebracht met Je Hond Weet Waarom. Toen we Marloes vertelden wie ons haar nummer had gegeven, wist ze precies welke hond erbij hoorde. Dat was voor ons een teken dat Marloes erg betrokken is en ze de honden kent die bij haar op cursus komen.

Vanuit haar werk als trainer voor hulphonden voor de KNGF is ze deze cursus gestart en uit alles blijkt dat ze weet waar ze over praat en dat ze de mensen die de cursus volgen echt wil helpen. De lessen worden gegeven op een groot afgesloten sportveld waar meer dan voldoende ruimte is om de lessen te geven.

Tijdens de eerste les, een theorieles, werd ons duidelijk uitgelegd wat ons te wachten stond bij de cursus. Marloes gaf aan dat ze op de cursus de focus legt op het versterken van de band tussen de hond en de eigenaar, in plaats van het leren van commando's waardoor de hond gaat doen wat de baas wil. Marloes benadert alles in de cursus met als doel het welzijn van de hond te verbeteren. Ze nam tijdens de theorieles ook uitgebreid de tijd om vragen te beantwoorden en lette niet op de tijd. 

Onze cursus bestond uit een groepje met vijf honden. In de cursus wordt alles ook op een positieve manier ( met beloningen voor de hond ) benaderd en worden er geen hondonvriendelijke trainingsmethoden gehanteerd. Het doel van de training is het vertrouwen van de hond in de eigenaar te versterken en Marloes geeft de training met zoveel plezier en passie dat je als hondeneigenaar zelf ook enthousiast wordt en thuis de trainingsstof gaat oefenen. 

Ze kent de honden die ze traint, weet de naam van de hond en de eigenaar en past, indien nodig, maatwerk toe. Honden die zich sneller ontwikkelen krijgen extra uitdagingen, honden die wat bang zijn of zich minder snel ontwikkelen krijgen, indien nodig, wat extra aandacht buiten de les om. Het feit dat we een tuigje voor onze hond mogen lenen en dat ze buiten de cursusuren om altijd om advies gevraagd kan worden, geeft aan dat Marloes de cursus geeft omdat ze geeft om de honden die ze traint en dat ze de cursus niet geeft om alleen geld te verdienen.

Al met al zijn wij bijzonder tevreden over Je Hond Weet Waarom, de dames die de cursus geven zijn zeer betrokken, weten waar ze over praten en ze weten hoe ze hun kennis op de cursisten moeten overbrengen.